Hawaii surf & turf salátával – poke bowl
Ennek a receptnek nehéz nekikezdeni, de nem azért mert bonyolult, vagy kihívás elkészíteni, hanem azért, mert nagyon sokféleképpen készítik.
Koreai zöldséges palacsinta – pajeon
A zöldséges palacsinta japán változatról már írtunk, most a koreait nézzük meg egy kicsit közelebbről.
Serpenyőben sült csípős tintahal – ojingeo-bokkeum
Tagadhatatlan, hogy a tintahalas ételek nem túl elterjedtek nálunk, azonban már egy-két helyen éttermekben is találkozhatunk a koreai, sült csípős tintahallal.
Wonton chilis szószban – chao shou
A szecsuani wonton egyszerű húsos táska intenzív ízekre építő szósszal. A vörös csiliszószban a csípős szecsuani borson kívül fekete ecet, szezámolaj és szójaszósz van.
Koreai sült rizs – bibimbap
Bibimbap, azaz koreai kevert rizs, egyszerű étel, amely sokféle zöldséget tartalmaz. Az étel lényege, hogy a zöldségek ízét és állagát a lehető legnagyobb mértékben őrizzük meg.
Tonhal steak – maguro tataki
A tonhal steak (maguro tataki) egyszerű, különleges ízű előétel, amely tonhalból készül. A tonhal vékony sült kérget kap, azonban legnagyobb része nyers marad, amelyből vékony szeleteket vágunk.
Csípős-savanyú leves – suan la tang
A kínai csípős-savanyú levest sokan ismerik, és lényegében bármelyik kínai büfében, étteremben megtalálható. Most egy olyan receptet mutatunk meg, amely a szokásosnál teltebb ízeket ad, bár az alapanyagok beszerzése kíván egy kis utánajárást.
Szójaszószos ramen – shōyu rāmen
A ramen az egyik legnépszerűbb étel Japánban, amelyet minden egyes étteremben saját, titkos recept alapján készítenek. Otthoni elkészítéséhez csodás recept.
Rántott zöldség – tempura
Roppanós, vékony panírban kisütött zöldségek és rák tempura, amelyet frissítő szószba mártva ízletes japán előétel készíthető.
Sült zöldséges palacsinta – okonomiyaki
Zamatos, sült zöldségek könnyű palacsintatésztában. Az okonomiyaki szósz mellett a halas íz kedvelőinek extra feltéttel készíthető el.